Polska Ekipa Sapien Medicine (Polish Sapien Medicine Squad)

Haha no tak Miało być ze ten język mnie zaciekawił;)

Ja jestem Przemysław! Miło Cię poznać! Oto moja mordka:

PhotoPSzkodzinski|321x363

Super Fajnie się widzieć To sprawia że czujesz,że masz nowych znajomych

2 Likes

I’m shocked too ! I’m Polish but live in UK :slightly_smiling_face:

1 Like

Cześć wszystkim, ja jestem Oliwia (lub Oliwka.jak kto woli :blush:). Mieszkam 14 lat w Anglii. Sapiena odkryłam około 4 lata temu i tak do dziś słucham codziennie :grinning: fajnie by było poczytać wasze historie typu co wam się udało dzięki polom morficznym i nad czym teraz “pracujecie”. Jak natknęliście się na sapien medicine? Pozdrawiam :heart:

2 Likes

Nice, welcome here, Oliwka, Pozdravujem. :+1:

Btw, wondering how much of Slovak and Czech you Polish usually understand?

1 Like

Cześć, Oliwio! Miło Cię poznać.

Ja trafiłem przypadkiem na energetyczne świrki na youtubie, zaczynałem od Quadible Integrity (szukałem sposobów “jak szybko schudnąć”) i potem trafiłem na programowanie podprogowe (trochę robiłem też własnego), a potem Sapiena w polecajkach youtube’a i poszedłem w stronę pól morficznych (robiłem też eksperymenty, żeby generować własne - pewnie do tego wrócę za jakiś czas :slight_smile: ).

Obecnie pracuję nad ograniczeniami i traumami, trochę układem nerwowym, sukcesem w pracy, znalezieniem miłości wszelakiej :revolving_hearts: i męskimi sprawkami okołołózkowymi. :wink: No i też redukcją sadełka.

Miałem niezły kryzys jakoś w zeszłym roku po tym, jak wywalili mnie z roboty (i zajechali nerwowo), wylądowałem sobie w psychiatryku i miałem “kryzys wiary”, że efekty tych energetycznych świrków, których używam, to były objawy psychozy, ale wróciłem do nich po krótkim czasie i teraz działam dalej!

2 Likes

Czech is pretty understandable to most Poles, but sounds kinda funny - I’m not so sure about Slovak, though. Possibly similar to Chech, maybe!

1 Like

That’s funny cuz to us and Czechs, Polish sounds kinda funny, lol.

And yeah, Slovak and Czech are very close. We were one country not too long ago. There is some part of vocabulary with different words tho, like let’s say very roughly 10-20 % of commonly spoken vocabulary, some of those are similar/the same to Polish from Czech and some from Slovak.

Možno záleží na tom, že ku ktorej krajine máš geograficky bližšie, keďže v pohraničí nám rozumejú dobre, lol.

1 Like

I actually understood that! I was in the Czech Republic a couple of times, but never to Slovakia, hence I wasn’t sure. :slight_smile:

1 Like

EN: Then u must come to Slovakia sometime as well. :slight_smile: Many great sites and nature here. In Tatras, there are usually many Poles.

SK: Tak potom by si mal prísť niekedy aj na Slovensko. :slight_smile: Je tu toho veľa čo vidieť, príroda aj pamiatky. V Tatrách sme často stretávali Poliakov.

image

3 Likes

Certainly! I love the Polish Tatras, maybe it’s time to visit the Slovak Tatras.

1 Like

Hello,
Pozdrawiam :blush: I don’t understand much Czech or Slovakian, but surely, if I spent more time around Czech or Slovakian people I’d understand. I work with Ukrainian and I speak polish and they speak their language and we get on :wink:

1 Like

Yeah, with some interaction and time, you may get used to it easily. After all, you got used to Ukrainian which is from a different branch. :wink:

Or have u heard about Interslavic language or Medžuslovanski jazyk?

Cześć, mi też Ciebie miło poznać😊 Ja też próbowałam przekazów podprogowych, ale nie działały tak jak sapien. Przykro mi z powodu pracy i całego doświadczenia. Mam nadzieję, że teraz już jest lepiej!

Fajnie, że pracujesz nad układem nerwowym i traumami. Ja dopiero niedawno zdałam sobie sprawę z tego jak wazny jest zdrowy układ nerwowy.
Ja obecnie pracuję nad blokadami i zasługiwaniem, a raczej samooceną :relieved:

1 Like

Definitely! If I had an opprtunity to practice with slovakian or Czech people i’d be fluent :grin: i haven’t heard of Medžuslovanski język but I’ll have a read about that for sure! :wink:

2 Likes

Dziękuję za ciepłe słowa! Układ nerwowy istotna rzecz - ja teraz używam Your Energetic Being, który ma w pakiecie dbanie o układ nerwowy i ładnie działa. Powodzenia!

3 Likes

Consider Manhattan Opus

2 Likes

Hej Ja mam na imię Angelika Ja trafiłam na Sapiena ,ponieważ zachorowałam Jakie masz rezultaty z polami A w Pl gdzie mieszkałaś :blush:

To może by było przydatne w moich nerwicach i depresjach ;)

1 Like